Intro - living with haemophilia

Leva med hemofili  

Leva med hemofili  

Hemofili påverkar människor olika. Oavsett om du är en person som lever med hemofili, är vårdgivare, partner eller en förälder till någon med hemofili så kommer du att möta olika utmaningar. Utmaningar som förändras över en livstid.

Att sätta gränser, passa in, ta hand om sig själv, hitta en balans och att kunna kompromissa är bara några saker man får lära sig under livets gång. Liberate Life handlar om att skapa en verklighet där du kan delta i sporter de dagar du känner för – inte bara på behandlingsdagar – och ta del av samma aktiviteter som dina vänner på skolan utan att känna rädsla. Det handlar om att utmana konventioner och förstå vad som verkligen är möjligt att göra under just den här perioden av ditt liv. Det handlar också om att upptäcka dessa möjligheter och få ut det mesta möjliga av dem.

I slutändan handlar Liberate Life om att utmana status quo och leva ditt liv fullt ut!

image

Jag är förälder till ett barn med hemofili

Jag är ung vuxen med hemofili

 

 

Jag är äldre med hemofili


 

Living with haemophilia

Klicka här för att fortsätta läsa om möjligheterna för ett liv bortom hemofili

Eftersom alla står inför olika utmaningar behöver behandlingen variera för att möta individens behov. Därför är det viktigt att först tala med ditt behandlingsteam eftersom de förstår din hemofili och dina utmaningar. Behandlingsteamet är den bästa resursen för information och rådgivning.

Om du inte redan är medlem så ta kontakt med din lokala patientförening. Patientföreningen organiserar personer med hemofili och andra blödningssjukdomar och kan ge dig stöd, råd och information samt uppdatera dig om den senaste utvecklingen inom området. De kan också hjälpa dig att förstå dina rättigheter bättre.

Rådgivning från ditt behandlingsteam och patientföreningen kommer att ge dig verktyg att planera inför din egen framtid.

 

 

 

NP-7858