I'm a senior living with haemophilia

Jag är äldre med hemofili

Jag är äldre med hemofili

Mycket har förändrats inom hemofilins värld de senaste åren. Medicinska framsteg har förenklat livet för personer med hemofili. Att leva med hemofili idag är väldigt annorlunda från när du växte upp. Till exempel så har man idag bättre kunskap om hur åldersrelaterade sjukdomar påverkar personer med hemofili.

Precis som för alla andra så kommer du också märka att din hälsa påverkas i takt med att du åldras. Även fast alla genomgår förändringar, så löper äldre personer med hemofili högre risker än sina jämnåriga. Att hålla sig i god form minimerar risken för komplikationer relaterade till hemofilin. Det är viktigt att rådgöra med behandlingsteamet om hur just du påverkas.

Möt Gert Grekow.

Vid 17-års ålder förlorade Gert sin bror till följd av hemofili, som han också själv var drabbad av och levde med i många år utan medicinering. Idag är Gert Grekow 73 år gammal och lever sitt liv fullt ut. Den här filmen är en del av projektet ”Haemophilia stories” som genomfördes i samarbete med European Haemophilia Consortium.

Film: Goran Kapetanovich

I'm a senior living with haemophilia

-

Med rätt behandling kan du leva ett liv där du själv bestämmer villkoren.

Klicka här för att läsa mer om ett liv bortom hemofili

 

 

NP-24430